Nieuws

Keukenpraatje juni 2017

30 juni 2017

Keukenpraatje juni 2017

Menupraatje juni 2017

 

De zomer komt eraan.

Sommige groepen zijn dan onderbezet.

Vandaar een luchtig, zomers menuutje.

Allereest 2 opmerkingen:

  1. De temperatuur die de kleine oven afgeeft wijkt nogal af van de ingestelde waarde. Het verschil kan wel tot 30°C meer zijn.  Bv 120°C is dan in werkelijkheid 150°C. Aan de oplossing wordt gewerkt maar zolang e.e.a. niet is gerepareerd is het is verstandig om met de pen van de kerntemperatuurmeter de actuele temperatuur te controleren. O.m. de maker van het nagerecht heeft hiermee mee te maken.
  2. Bij de amuse worden smalle glaasjes gebruikt. Om die na afloop goed schoon te krijgen is het nodig dat je er met bv een vinger de laatste restjes aïolie uitschert (schraapt) voordat het glaasje de afwasmachine ingaat

Verder:

Amuse: is goed te maken door een persoon. Druk de gamba niet in de saus. Hij zakt er uit zichzelf wel een stukje in.

Voorgerecht: Maak een royale berg van de diverse slasoorten. Het gerecht is goed door een persoon te maken.

Soep: De bedoeling is dat je zelf de benodigde groentebouillon maakt. Begin er dan ook direct aan. In de smaak van de soep moet je een duidelijke vleug munt herkennen. Twee personen kunnen dit met gemak aan.

Tussengerecht: Het maken van de pakketjes vergt wat handigheid en vooral ook geduld. Vooral het dichtschroeien van het pakketjes is cruciaal. Als dat goed gebeurt kan er niet meer veel fout gaan. Zorg dat het olie/vetmengsel goed heet is en bak de pakketjes met 2 max 3 per keer.

Sorbet: spreekt vanzelf

Hoofdgerecht: We gaan uit van een hele streng ossenhaas die aan een stuk wordt gebraden. 2 tot 3 personen kunnen zich hiermee bezighouden. 

Nagerecht: Zomers hapje.

Bon appetit,

Namens de receptuurcommissie,

Jac Rijpkema

Voorzitter

 

 

 

Nieuwsarchief: