Nieuws

Keukenpraatje December 2016

20 december 2016


 
Keukenpraatje december 2016
 
Menupraatje Het menu is opgesteld, uitgeprobeerd en ingediend door leden van de kookgroep “Les Cliques”  Een goed uitgebalanceerd menu, deze feestmaand waardig. Voor wat betreft de werkverdeling en werkdruk zijn er geen bijzonderheden. Het is goed te doen. De enige opmerking betreft de hertenfilet in het hoofdgerecht. Als kerntemperatuur is 52ºC aangegeven. Maar deze temperatuur is wellicht te “saignant” voor enkele leden of gasten van je groep. Neem dan als temperatuur 54ºC.  Let erop dat de punt van de voeler goed in het midden van het vlees geplaatst wordt. Wij wensen jullie een gezellig en smaakvol diner toe. Namens de receptuurcommissie Jac Rijpkema Voorzitter
 
PR en Wervingscommissie Komende week gaat de ledenwervingscommissie proef koken met een nieuwe potentiele jonge damesgroep. We hopen ook deze groep enthousiast te krijgen en daarmee lid te maken van onze kookclub. In de komende maand gaan we met ons team ook nog eens nadenken over een passende winter activiteit. Na het succes van de masterclass van het afgelopen jaar, kunnen we dit jaar natuurlijk niet overslaan. Zodra we hier meer informatie over hebben, zullen we deze natuurlijk delen. Peter Smits Voorzitter PR en wervingscommissie   Algemene zaken De afwerking van de keuken Het faillissement van De Koksmaat heeft meer nadelige gevolgen voor ons dan we aanvankelijk gedacht hadden. Het komt allemaal goed, maar het duurt wel heel erg lang voordat de laatste zaken opgelost en geleverd zijn. Hopelijk is het voor 1 december klaar.  Assistentie voor Vic Holten Vic heeft aangegeven wat minder op kantoor te willen zijn en heeft Fred Ploënes bereid gevonden om hem dan te vervangen. U kunt dus vanaf heden ook een reactie op uw cuisine-note van Fred ontvangen.
 
 
 
Chefs dag op zaterdag 3 december. Nog niet alle chefs of souschefs hebben ingeschreven. Wij verwachten van elke
groep minimaal één persoon. Na de vergadering bezoeken wij het museum “Van wasrol tot DVD” in De Boekend. Daarna de traditionele aangeklede borrel in ons restaurant. Indekken van de tafel We hebber drie maanden geëxperimenteerd met het zelf klaarleggen van het bestek. De tafel ziet er dan maar kaal uit. Vanaf december wordt de tafel weer ingedekt voor de eerste drie gerechten. Daarna dient het resterende bestek weer zelf in te dekken. Intussen staat er een modern (kunst)bloemstuk op de tafel. De messen zijn geslepen Confrère Wim Ramakers heeft heel veel messen geslepen. Let op: ze zijn nu vlijmscherp. We hebben ook maar meteen de verbanddoos aangevuld. Nogmaals verzoeken wij u om geen messen in de spoelmachine te doen, maar om ze even zelf af te wassen. Ze lijden heel veel van de spoelmachine en worden daardoor erg snel bot. Sloven en halsdoeken De dames van de wasserij verzoeken u om geen namen in de sloven en halsdoeken te zetten. Er wordt altijd gezorgd voor voldoende sloven en halsdoeken. Sorbetière De sorbetière is verplaatst naar het magazijn.  Deze staat nu nog op een tafeltje, maar binnenkort komt hij op een plateau te staan. Hierdoor hebben we meer werkruimte in de koude keuken gecreëerd. De beide spoelmachines Deze worden bij het aanzetten gevuld met koud water. Het duurt 45 minuten voordat het water opgewarmd is en u de machines kunt gebruiken. Doe dit direct bij aankomst. Vergeet niet om ze na afloop weer uit te zetten. Sorteren van glazen Er staan vier blauwe bakken met opschrift bij de glasspoelmachine. Doe alstublieft de juiste glazen in de juiste bakken. Dit bespaart enorm veel sorteerwerk. Servies In de warmte kast staan voor elk gerecht 40 borden klaar. Zet ze daar ook weer terug. De andere zijde is voor opslag en daar hoeft u niet in te zijn. Bestek Elke maand ligt er in de bestekbakken het juiste bestek voor elk gerecht klaar. Ook hier voor minimaal 40 personen. Gooi het a.u.b. niet door elkaar. Peper en zout Deze ingrediënten zijn vanaf heden opgeslagen in een plastic bak aan het begin van de werktafel. Zet ze daar ’s avonds in terug. Contributie Een dezer dagen ontvangt u de factuur met daarop de contributie voor 2017. Graag voor 1-1-2017 betalen o.v.v. factuurnummer en lidnummer.
 
Het bestuur en vrijwilligers wensen u een geweldig en feestelijke kerstdiner toe. Jan Reker President
 
Wilt U ook een bijdrage leveren aan het keukenpraatje? Stuur uw ingezonden stuk dan naar: info@cuisineculinaire.nl © Copyright Cuisine Culinaire Noord Limburg 2013

Nieuwsarchief: